VIDEO: Může být matematika zábava? Žáci a studenti se spojili do týmů a soutěžili mezi sebou
Matematická odysea. Foto: e-deniky.cz
Chomutov

Ústecký kraj - Logika, uvažování a přesnost ve výpočtech hrály hlavní roli v krajské matematické odysee, která se konala na Střední škole pedagogické, hotelnictví a služeb v Litoměřicích.

Vítězové okresních kol se sešli, aby si změřili své síly nejen v řešení matematických úloh a výpočtech náročných příkladů, ale také aby prokázali, že dokáží pracovat v týmu, mají soutěžního ducha a matematika je pro ně zábavou. Do jednotlivých týmů se spojili žáci základních a středních škol. Přestože o vítězství usiloval každý tým, především šlo o poznání a nové zkušenosti.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=w_aoYNostoM

Krajská matematická odysea se konala v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje, jehož hlavním smyslem je motivace žáků a jejich podpora vzdělávání. Děti ze středních škol si zábavnou formou při soutěžích mají možnost ověřit správnost své volby dalšího studia, žákům základních škol se přiblíží studium na středních školách a usnadní jim to výběr nejvhodnějšího oboru.

Krajské odysey měly za úkol především propojit základní a střední školy Ústeckého kraje a najít cestu ke vzájemnému poznání a spolupráci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru