Při další dopravní akci na Chomutovsku dostali tentokrát pokutu i chodci. Proč?
Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - V uplynulých dnech zaměřili chomutovští dopravní policisté svou pozornost na chodce, a to nejprve minulé pondělí v rámci okresní, a poté toto úterý i v rámci krajské dopravně bezpečnostní akce. Policisty zajímalo zejména dodržování povinností chodců v silničním provozu.

Při kontrolách bylo při přestupku přistiženo celkem pět chodců, kteří přecházeli vozovku mimo přechod pro chodce vzdálený blíže než 50 metrů. Pozornosti mužů zákona však neunikli ani další účastníci silničního provozu.

"Jeden cyklista se na kole vydal jednosměrnou ulicí v protisměru, šest řidičů překročilo se svými vozidly nejvyšší dovolenou rychlost v obci, čtyři řidiči se stejného prohřešku dopustili mimo obec. Dva kontrolovaní užili k jízdě vozidlo nezpůsobilé k provozu. Další řidič porušil povinnosti vyplývající z dopravní značky a poslední hříšník si řádně neupevnil náklad na vozidle," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Provinilcům bylo uloženo celkem 20 pokut v částce 10.300 korun. Policisté však kromě pokut při akcích rozdávali chodcům i reflexní pásky a upozorňovali je na to, jak důležité je být v silničním provozu dobře viděn. Použití reflexního prvku výrazně zvyšuje viditelnost účastníka silničního provozu a snižuje tak riziko jeho ohrožení ze strany projíždějících vozidel.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru