VIDEO NEWS: Aktivisté se spustili z paneláku, vyrazili jsme hledat bezdomovce a lidi zaujalo Údolí dinosaurů
Týden v Ústeckém kraji.
Chomutov

Ústecký kraj – Jsme tu s pravidelným týdenním souhrnem událostí v Ústeckém kraji. Co naše čtenáře v uplynulých dnech nejvíce zaujalo? Shrneme vám to v naší zpravodajské relaci.

Pokud chcete vidět video news mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Děkujeme. Najdete nás na tomto odkazu.

https://www.youtube.com/watch?v=CrZWAwIhnBI

Protest proti těžbě uhlí

Lidé z hnutí Limity jsme my obsadili v pondělí ráno budovu těžařské firmy Severní energetická v Mostě. Požadují klimatickou spravedlnost a bezodkladný konec uhlí. Událostí se zabývají policisté. Ti demonstranty zajistili a nyní s nimi probíhají procesní úkony.

Reportáž s městskou policií

Strážníci Městské policie v Postoloprtech provádějí časté kontroly míst, kde přebývají bezdomovci. Na jednu takovou hlídku jsme vyrazili s nimi. Jedním z kontrolovaných lokalit byl vyhořelý drážní domek, kde kromě bezdomovců bývají také lidé s drogovou závislostí. V obvodovém zdivu, které po drážním domku zbylo, jsme tentokrát nalezli nepořádek a připravené lůžko.

Údolí dinosaurů

V Ústeckém kraji budeme mít údolí dinosaurů. Zpráva na našich webech vyvolala mimořádný ohlas. Že nevíte, jak si ho představit? Podívejte se sem.

Sára Saudková v Mostě

Fotografka a spisovatelka Sára Saudková navštívila v úterý večer Most. Přijala pozvání do inovačního a vzdělávacího centra Bridge 714. Desítkám lidí vyprávěla o svém životě, o prvním setkání se slavným fotografem Janem Saudkem, o napsání první knihy a pochválila i místní kávu. Část její tvorby bude v kavárně vystavena až do 20. prosince 2019. Jedná se současně o prodejní výstavu.

Rozsvěcení stromu v Litvínově

Ve městech a obcích Ústeckého kraje začalo rozsvěcování vánočních stromů na náměstích. Mezi prvními se konalo v pondělí večer v Litvínově, a to za doprovodu několikametrového pekelníka. Přišlo plné náměstí. V sobotu se rozsvěcí strom v Bílině, v neděli potom třeba v Chomutově nebo Mostě.

Studentky na studijním výjezdu

Lyrické verše Máje a podzimní kouzlo kraje Karla Hynka Máchy provázelo žákyně Střední průmyslové školy a gastronomické školy v Mostě při jejich studijním výjezdu do Starých Splavů. V okolí Máchova jezera žákyně při procházkách po romantické krajině plnily úkoly, kterými si jednak ověřily své znalosti z období vlády Přemyslovců, ale hlavně porozuměly Máchovu Máji přímo v místech, kde umělec báseň tvořil. Vzdělávací výjezd se konal v rámci projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru