ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - Minulý týden se v Chomutově konala krajská dopravně bezpečnostní akce. Zaměřena byla především na kontrolu dodržování zákazu předjíždění a způsobu jízdy na pozemních komunikacích.

Na řidiče dohlížela hlídka dopravních policistů, která tentokrát odhalila celkem devět hříšníků. "Nejčastějším přestupkem bylo překročení nejvyšší dovolené rychlosti. Dopustilo se ho šest řidičů, z toho tři v obci a tři mimo obec. Další tři motoristé nerespektovali povinnosti vyplývající z příkazových a zákazových dopravních značek „Přikázaný směr jízdy“ a „Zákaz vjezdu nákladním automobilům“," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Většinu porušení zákona vyřešili policisté příkazem na místě, a to uložením osmi pokut v celkové částce 5.300 korun. Přestupek řidiče, který překročil nejvyšší dovolenou rychlost mimo obec o více jak 50km/h, byl oznámen správnímu orgánu Magistrátu města Chomutova k projednání. U něho mu za tento prohřešek hrozí pokuta v rozmezí pět až deset tisíc korun, zákaz řízení motorových vozidel od šesti měsíců do jednoho roku a přidělení pěti trestných bodů v bodovém hodnocení řidičů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru