Správa Chomutov jednala se starostou města Kadaň o připravovaných stavbách na silnici I/13, zejména o úpravě křižovatky Vernéřov a obchvatu Klášterce nad Ohří. FOto zdroj: ŘSD
Chomutov

Chomutovsko - Správa Chomutov jednala se starostou města Kadaň o připravovaných stavbách na silnici I/13, zejména o úpravě křižovatky Vernéřov a obchvatu Klášterce nad Ohří.

Silnice I/13 sice centrum královského města Kadaň obchází severozápadním směrem, přesto je pro obyvatele zásadní úprava křižovatky u nedaleké obce Vernéřov. Za poslední dobu má na svědomí mnoho dopravních nehod a kolizí. Jedná se o velmi nebezpečný úsek s velkou intenzitou dopravy. Ze silnice I/13 se v křižovatce odbočuje jak do Kadaně, tak do průmyslové zóny.

„Do konce tohoto roku bude hotová studie spolu se sčítáním dopravy, které se uskuteční ještě v listopadu. Plánujeme co nejrychlejší, nejefektivnější a nejlevnější úpravu křižovatky. Proto navrhujeme okružní křižovatku, a pokud by se vešla do vymezeného prostoru, odpadlo by stavební řízení. Realizace by v tomto případě byla možná už v příštím roce,“ informoval o řešení situace starostu Kadaně Jiřího Kulhánka dopravní inženýr Václav Marvan, který se úpravami křižovatky zabývá.

Starosta města připomněl vzrůstající intenzitu dopravy na silnici I/13, což podle něj zároveň napomohlo výstavbě cyklostezky, která vede z Kadaně do Chomutova kolem uhelného dolu.

„Vybudování cyklostezky pomohl také vstřícný přístup vaší správy v rámci vydání souhlasných stanovisek k podjezdům, které s cyklostezkou souvisejí,“ poděkoval zástupcům chomutovské Správy ŘSD starosta Kadaně. Dále zmínil úsek silnice I/13 u obce Místo, kde mnozí řidiči nedodržují předepsanou rychlost. Napojování se z vedlejších komunikací pak vytváří nebezpečné situace. Problematiku bude město Kadaň projednávat s PČR.

Z dalších připravovaných akcí na silnici I/13 starostu Kadaně zajímal aktuální stav obchvatu Klášterce nad Ohří, průtahu v úseku Málkov–Zelená nebo plánovaná okružní křižovatka u Globusu v Chomutově. Ze strany ŘSD byl ujištěn, že všechny zmíněné investiční akce jsou v plánech organizace a u všech probíhají stupně přípravy. V případě průtahu obcemi Málkov a Zelená připravuje ŘSD úpravu vodorovného značení jako prozatímní řešení. Definitivně by měla situaci vyřešit přeložka silnice I/13 v úseku Klášterec nad Ohří – Chomutov.

Do katastru města Kadaně spadá také plánovaná oprava silnice I/13 v Prunéřově. „S opravou počítáme na jaře příštího roku. Aktuálně provádíme v tomto úseku čištění příkopů, aby bylo vše před zahájením rekonstrukce povrchu hotové,“ uvedl k opravě vedoucí provozního úseku Správy Chomutov Vít Plechatý. Původně měla být oprava kolem elektrárny Prunéřov realizována v tomto roce. K posunutí na jaro 2020 došlo vlivem legislativních změn v souvislosti s nakládáním s odpady. Rekonstrukce bude trvat 2–3 měsíce, přičemž provoz bude řízen semafory.

V rámci koordinačních jednání napříč Ústeckým krajem se zástupci ŘSD a starosta Kadaně dohodli na dalším setkání začátkem příštího roku, a to za účasti zástupců města Klášterce nad Ohří.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru