Krajská zdravotní se připojila k oslavám Světového dne předčasně narozených dětí
Foto: Krajská zdravotní
Chomutov

Ústí nad Labem, Most - Zdravotníci Neonatologické kliniky Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., a Dětského a dorostového oddělení Nemocnice Most, o. z., se zapojili do oslav Světového dne předčasně narozených dětí, který připadá každoročně na 17. listopad.

Obě zdravotnická pracoviště u příležitosti tohoto významného dne uspořádala tradiční setkání zdravotníků s nedonošenými dětmi a jejich blízkými.

V Ústí nad Labem v sobotu 16. listopadu 2019 proběhlo každoroční setkání ústeckých minidětí, které hostilo rodinné centrum Pampalánie. Rodinné příslušníky spolu s dětmi, které trávily na neonatologické klinice své první týdny života, přivítali MUDr. Tomáš Polanský, zástupce přednosty neonatologické kliniky, Lenka Nováková, vrchní sestra kliniky, další personál zdravotnického pracoviště a předsedkyně spolku Ústecké Miniděti, z. s., Mgr. Bc. Jana Jelínková.

„Na akci dorazilo devět desítek dětí se svými blízkými. Nejkrásnější odměnou za naši práci je poznání, jak z malých miminek v inkubátorech rostou usměvavé čilé děti, které svojí šikovností a pílí rodičů dohání své donošené vrstevníky. Oslavy probíhaly i na naší ústecké neonatologické klinice. Hospitalizovaní novorozenci a sloužící zdravotní sestřičky byli oblečeni v neděli 17. listopadu do oděvů purpurové barvy,“ uvedl MUDr. Ing. Martin Pánek, lékař ústecké neonatologické kliniky a organizátor akce. Oslavy Světového dne předčasně narozených dětí v Ústí nad Labem vyvrcholily nasvícením dominanty města - výletního zámečku Větruše purpurovou barvou. Záštitu nad akcí převzal primátor statutárního města Ústí nad Labem Ing. Petr Nedvědický.

V pátek 15. listopadu 2019 proběhly oslavy Světového dne předčasně narozených dětí v Mostě. Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., uspořádalo akci s názvem Posezení u kafíčka! „Akce, na kterou dorazilo zhruba dvacet rodin, byla určena blízkým nedonošeňátek odchovaných v mosteckém perinatologickém centru. Bylo to velmi dojemné a krásné setkání v prostředí kavárny s dětským koutkem Majlisa v Mostě. Zavzpomínali jsme na společně strávené chvíle, které se rodičům už navždycky vryly do paměti. Jsme nesmírně vděčni za podporu, slova chvály a vděčnosti od rodičů našich malých pacientů. Odcházeli jsme všichni nabití energií a s obrovskou chutí do další práce,“ uvedla MUDr. Marie Váchová, která vede Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z.

Neonatologická klinika Fakulty zdravotnických studií Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem a Krajské zdravotní, a. s. – Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o. z., a Dětské a dorostové oddělení Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Most, o. z., jsou součástí perinatologických center. Krajská zdravotní, a. s., tak disponuje dvěma centry z dvanácti v České republice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru