17. listopad si v Chomutově připomenou v městském parku, program celého dne je ale bohatší
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov – Mezinárodní den studenstva a Den boje za svobodu a demokracii, které připadají na 17. listopad, si představitelé chomutovské radnice, místních spolků i škol připomenou tradičně v městském parku u pomníku obětem válek a totalit.

„Pietní akt se uskuteční v 10 hodin uctěním památky a položením květin a věnců. Zvána je samozřejmě také široká veřejnost,“ upřesnila vedoucí odboru vnějších vztahů Zuzana Šťastná.

Mimo pietního aktu jsou ale v Chomutově u příležitosti 17. listopadu připraveny i další akce. Oblastní muzeum v Chomutově si ke třicátému výročí sametové revoluce připravilo výstavu s názvem Únik z totality anebo listopad ’89 na Chomutovsku, která je doplněna o unikátní únikovou hru.

„Výstava v hlavní budově muzea je volně přístupná a návštěvník má možnost zahrát si únikovou hru zdarma. Pro účast v únikové hře je ale z důvodu velkého zájmu nutné vytvořit si rezervaci,“ uvedla ředitelka Oblastního muzea v Chomutově Markéta Prontekerová a doplnila, že od 9 do 11 hodin bude v kostele sv. Kateřiny k vidění Obelisk Pravdy a lásky s otiskem dlaně Václava Havla od sochaře Karla Melouna. A v 11 hodin zahájí v hlavní budově muzea svou přednášku o sametové revoluci v Československu a na Chomutovsku Jiří Kopica. V 15 hodin bude v kostele sv. Kateřiny zahájena vernisáž výstavy Retrohrátky, která bude doplněna o vystoupení pěveckého sboru Hlásek.

Tento slavnostní den potom zakončí ve velmi neobvyklých prostorách, v kapli Božího hrobu v kostele sv. Ignáce, koncert karlovarského Riccio Quartetto, který pořádá Chomutovská knihovna. Vstupné činí 120 Kč a pro zaručení místa v kapli, jež je kapacitně velice omezená, je doporučeno si místo předem zarezervovat.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru