Studenti v Chomutově vyslechli přednášku o šikaně. Řada mladých lidí ji vůbec nevnímá jako problém
Přednáška na téma šikany a kyberšikany. Foto. policie Čr
Chomutov

Chomutov - Ve čtvrtek se na Střední odborné škole energetické a stavební, Obchodní akademii a Střední zdravotnické škole v Chomutově konala preventivní přednáška pro studenty prvního ročníku. Policistka z oddělení tisku a prevence se při ní zaměřila zejména na problematiku šikany a kyberšikany a na právní důsledky těchto jednání.

Studenty upozornila na nebezpečnost tohoto jevu, na jeho dopad na oběť a také na fakt, že zejména na počátku tzv. kyberšikany často stojí pouhý hloupý žert, k němuž se ostatní přidají. Proto řada mladých lidí tento jev podceňuje a především v prvních fázích ho vůbec nevnímá jako problém, který by se měl včas řešit.

Studenti byli také seznámeni s tím, že na stránkách www.nntb.cz, případně pomocí mobilní aplikace mohou anonymně upozornit na skutečnost, že se třeba u nich ve škole něco takového děje. Policejní preventistku vhodně doplňoval i její kolega z kriminální policie, který přednášku obohatil mimo jiné o poznatky z praxe.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru