Chomutov se už brzy ponoří do vánoční nálady. Střed města rozzáří dvě stovky ozdob
Dvě stovky ozdob rozzáří střed Chomutova. FOto: TSMCH
Chomutov

Chomutov - Chomutov se již brzy ponoří do vánoční nálady. Technické služby města Chomutova začaly s instalací výzdoby.

“Na práce máme vyčleněn měsíc, během kterého na sloupy veřejného osvětlení namontujeme na dvě stě vánočních ozdob, které rozzáří střed města,” říká ředitel organizace Zbyněk Koblížek.

Instalace potrvá až do neděle 1. prosince, kdy bude výzdoba slavnostně rozsvícena a Chomutov díky osvětlení získá vánoční atmosféru. “Do té doby bude zhasnutá, první prosincový den se všechny ozdoby musí připojit na elektrickou síť veřejného osvětlení, aby byly připraveny na podvečerní slavnostní rozsvěcení,” řekl vedoucí provozovny veřejného osvětlení Daniel Hurník.

Na instalaci se podílí pět pracovníků a používají k ní dvě vysokozdvižné plošiny. “Listopad je pro nás velmi náročný, kromě výzdoby musíme stále zajišťovat údržbu veřejného osvětlení, opravovat a obnovovat ho po řádění vandalů a řešit případné poruchy,” vysvětluje Hurník,

Technické služby nainstalují 198 vánočních ozdob do ulic Ruská, Nerudova, Jakoubka ze Stříbra, Blatenská, Zborovská, Lipská, Revoluční, Husovo náměstí, Na Příkopech, Riegrova, Náměstí 1. máje, Fara, průchod z náměstí 1. máje k infocentru, Chelčického, Palackého, Farského, Mánesova a 28. října.

“Některé ulice se musí zdobit o víkendech kvůli vysokému dopravnímu provozu během všedních dnů,” dodává Hurník s tím, že se jedná zejména o ulice Jakoubka ze Stříbra, Husovo náměstí, Ruská, Nerudova, Revoluční a 28. října.

První část výzdoby zhasne a bude demontována v neděli 5. ledna 2020. Zbytek ozdob pracovníci technických služeb budou postupně vypínat a sundavat během následujícího týdne. Před uskladněním je pracovníci Technických služeb zkontrolují a provedou jejich běžnou údržbu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru