FOTO: Školáci z Jirkova se zúčastnili pobytů v rámci projektu „V kolektivu bez agrese a šikany“
ukázka práce psovoda. Foto zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Manažeři prevence kriminality Městské policie Jirkov strážnice Sekáčová Jaroslava a strážník Vršan Martin pořádají v rámci Prevence kriminality projekty krátkodobých pobytů pro děti ze základních škol již od roku 2015. I během měsíců září a října letošního školního roku uskutečnili v rámci Prevence kriminality projekt s názvem „V kolektivu bez agrese a šikany“.

Tento projekt zahrnoval tři krátkodobé pobyty s dětmi Základních škol Jirkov, které probíhaly v Krušných horách, v horském hotelu Svahová a Lesná. Jde o oblast, kde je pěkné životní prostředí, lesy, příroda, spousta zalesněné plochy a možnost sportovního vyžití. Všechny pobyty byly hrazeny z poskytnuté dotace Ministerstva vnitra ČR a částečně z finančních prostředků Městské policie Jirkov. Pobytů se celkem zúčastnilo 75 dětí, které trávily společné chvíle mimo svůj domov.

Hlavním cílem projektu bylo, podchycení a předcházení rizikového chování dětí, upevňování vzájemných vztahů, řešení konfliktů, ale také eliminování násilí, agresivního chování a šikaně mezi jednotlivci, kolektivem, ale i skupinou. Projekt měl přispět k tomu, aby se děti poznaly mimo školní prostředí, efektivně trávili svůj volný čas, ale zejména k dodržování nastavených pravidel, posílení sociálních dovedností, pozitivnímu chování, vzájemné tolerance, spolupráce, a to jak ve skupinách, tak jako jednotlivci. Pobyt byl zaměřen na aktivní hry, kde děti předvedly svou zručnost a poradily si s plněním jednotlivých zadaných úkolů.

Během pobytu se uskutečnila přednáška manažerů prevence kriminality na aktuální problematiku. Děti se měly možnost seznámit s prací Sboru dobrovolných hasičů Jirkov a názornou ukázkou jejich vybavení. Také byla přednáška a beseda s psychologem, se kterým mohly diskutovat na téma násilí, agresivní chování a šikana, jak se tomu vyhnout, jak se zachovat a jak to řešit, pokud se někdo stane obětí či agresor. Některé děti měly možnost se seznámit s prací psovoda městské policie a také vidět ukázky výcviku služebního psa.

V průběhu celého školního roku budou manažeři prevence kriminality MěP Jirkov, nadále pracovat s dětmi základních škol, které se zúčastnily pobytů a sledovat efektivnost plnění cílů projektu.

Mgr. Bc. Jaroslava Sekáčová, DiS. a Martin Vršan, preventisté MěP Jirkov

foto

1211mpjirkov1

aktivní hry venku

1211mpjirkov2

děti se poznávají i mimo školní prostředí

1211mpjirkov4

ukázka výcviku služebního psa

1211mpjirkov6

preventisté MěP Jirkov - Jaroslava Sekáčová a Martin Vršan

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru