VIDEOREPORTÁŽ: Nadaní a pilní studenti ze Scholy Humanitas si přišli pro tisíce korun. Dostali prospěchová stipendia
Předávání prospěchových stipendií. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Litvínov - V litvínovské Schole Humanitas se konalo slavnostní předávání prospěchových stipendií žákům za minulý školní rok. Jedenatřicet studentů si rozdělilo 160 tisíc korun od Unipetrolu.

Pro finanční ocenění věnované Unipetrolem si přišel i dnes již absolvent Šimon Suchopárek. Byl vůbec nejúspěšnějším studentem, který obdržel nejvyšší částku – dvacet tisíc korun. „Nějaké ocenění jsem očekával, i když jsem nevěděl, jak vysoká ta částka bude,“ uvedl našemu on-line deníku. Peníze prý investuje do svého dalšího sebevzdělávání.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=nUXovuFg4mU

Každým rokem počet odměněných roste, systém tak žáky prokazatelně motivuje k lepším výsledkům. Spolupráce Scholy Humanitas a Unipetrolu je dlouhodobá, poslední tři roky nabrala na intenzitě.

Kromě předávání stipendií škola také představila chromatograf, který pořídila díky půlmilionovému daru od Nadace Unipetrol. Jde o přístroj běžný v laboratořích, v českých školách je ale stále velmi výjimečnou učební pomůckou.

Schola Humanitas se profiluje jako přírodovědná škola se specializací v oboru ekologie. Žáci jsou jejím absolvováním plně připraveni i k vysokoškolskému studiu různého zaměření. Je nejstarší školou svého typu v České republice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru