Zloděj, který řádil po Chomutově, dokradl. Naposledy ho přistihli a policisté zadrželi
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Několik krádeží a pokusů o ně, ale i další trestné činy, má mít podle zjištění chomutovských policistů na svědomí 36letý muž z Loun. Ten si v průběhu června až září tohoto roku chtěl zřejmě přilepšit krádežemi vloupáním na různých místech v Chomutově.

Poté, co se dostal do objektu, snažil se podle zjištění policistů vloupat například do skladů, kočárkárny apod. V jednom případě měl vniknout do prostor domu, kde byl uzamčený motocykl. Do jeho kufru se podle všeho pokoušel dostat vypáčením zámku víka. Přitom mělo dojít k pádu motocyklu na zem a jeho poškození. Podle majitele tím byla způsobena škoda cca 7 tisíc korun.

Ne vždy se dotyčnému podařilo do uvedených míst vniknout a z těchto objektů prakticky nic cenného neodcizil. Poškozením zámků a dveří však způsobil škodu v předběžné výši přesahující 13 tisíc korun.

Kromě popsaných skutků se měl podle policistů dopustit i krádeže věcí z bytu, kde ho údajně nechala přespat jeho 39letá majitelka. "Muž prý využil její nepřítomnosti a odcizil jí hodinky, mobilní telefon, motorkářskou bundu a různé šperky, čímž jí měl způsobit škodu v předběžné výši 46 tisíc korun. Část z tohoto lupu jí posléze vrátil," uvedla mluvčí policistů na Chomutovsku Miroslava Glogovská.

Další věci měl odcizit v domě s pečovatelskou službou. Tam se mu podle kriminalistů podařilo nepozorovaně vniknout a z bytu spící 56leté klientky tohoto domu si odnést mobilní telefon, klíče, prsteny, bundu a sadu šití. Hodnota těchto věcí byla předběžně vyčíslena na částku cca 1.400 korun. Jejich část se podařilo policistům u muže zajistit a vrátit poškozené.

Po jednom z vloupání, při němž byl muž přistižen, ho policisté zadrželi. Následně byl umístěn do vazební věznice. Bylo totiž zjištěno, že muž se měl dopustit krádeží i v jiném okrese, kde soud rozhodl o vazbě. Začátkem listopadu zahájila chomutovská vyšetřovatelka trestní stíhání pro trestné činy krádež, poškození cizí věci a porušování domovní svobody. Obviněný, který byl teprve před rokem podmíněně propuštěn z vězení, tak může znovu odejít od soudu až s tříletým trestem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru