Může pomoci zachránit život! Klášterec se připojil k projektu Seniorská obálka
ilustrační foto, zdroj: www.litomerice.cz
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Město Klášterec nad Ohří se připojilo k iniciativě Seniorská obálka, projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň. Barevná karta slouží zdravotníkům rychlé záchranné služby nebo jiným osobám v případě poskytnutí zdravotní péče.

Zdravotníci se při ošetření akutního stavu dozví důležité informace o aktuálním zdravotním stavu pacienta, zjistí, jaké užívá léky, kdo je jeho ošetřující lékař nebo na co má alergii. Informace mohou být doplněny o kontakty na blízké příbuzné.

Seniorská obálka je určena především osaměle žijícím osobám, občanům se zdravotním hadicapem. Obálka je k dispozici v elektronické podobě na stránkách města, v tištěné podobě pak vyjde v listopadovém čísle Kláštereckých novin nebo si ji můžete vyzvednout v turistickém informačním centru pod radnicí, na recepci radnice nebo na odboru sociálních věcí, školství a sportu, kde Vám sociální pracovnice, pokud si budete přát, pomohou i s vyplněním. Obálky včetně návodu k vyplnění budou k dispozici i na dalších veřejných místech jako čekárny praktických lékařů, knihovna, pečovatelská služba.

Obálku budou mít k dispozici i sociální pracovnice v rámci svých činností v terénu, stejně tak jako pracovnice pečovatelské služby. Obálku obdržíte včetně návodu k vyplnění. S vyplněním Vám mohou pomoci rodinní příslušníci nebo sociální pracovnice městského úřadu, případně pečovatelky. Neváhejte se na ně obrátit.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru