OBRAZEM: V Březně u Chomutova se utkali běžci v tradičním závodě na 11 km
V Březně u Chomutova se utkali běžci v tradičním závodě na 11 km. 5x foto: Redakce
Chomutov

Chomutovsko - V neděli dopoledne se do Března u Chomutova sjely desítky běžců, aby porovnaly síly v tradičním běhu, Březenské „11“.

Tuto akci už třetím rokem pořádá ZŠ a MŠ Březno za podpory Obce Březno a dalších partnerů. Tento ročník se může pyšnit zatím nejvyšší účastí. Setkalo se tu přes 200 dospělých sportovních nadšenců a 90 dětských závodníků. Běžci si mohli vybrat jednu ze tří tras. Děti běžely necelý půl kilometru. Krátká neboli začátečnická dráha měřila 4,3 km, ti odvážnější si mohli troufnout na 11,3 km v okolí obce.

„Závod je vyjímečný svou rodinnou atmosférou. Na organizaci se podílí celá škola, tedy samozřejmě i děti, které nám s přípravou velmi pomohly“, řekl Michal Vlach, organizátor a ředitel ZŠ a MŠ.

V cíli všichni získali účastnickou medaili a samozřejmě i nějakou sladkou odměnu. Závodníci také mohli ochutnat guláš, který uvařily kuchařky z místní školy. Hezčí část pedagogického sboru zase napekla sladké dobroty.

Na své si přišli i ti, kteří se přišli jenom podívat a fandit. Lidé si mohli prohlédnout stánek se sportovními potřebami. Také se tam prodával místní med, jehož koupí se podpořila malá Baruška, která bojuje se zákeřnou nemocí.

foto

2110bezci1

2110bezci3

2110bezci4

2110bezci5

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru