Jirkovští zastupitelé odsouhlasili koupi Kludského maringotky. Kde bude nová turistická atrakce stát?
Jirkovští zastupitelé na včerejším zasedání schválili navýšení rozpočtu o částku 750 tisíc korun určenou na pořízení historické ubytovací maringotky principála Karla Kludského. Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Jirkovští zastupitelé na včerejším zasedání schválili navýšení rozpočtu o částku 750 tisíc korun určenou na pořízení historické ubytovací maringotky principála Karla Kludského. Současně s tím odsouhlasili kupní smlouvu na pořízení tohoto slavného cirkusového vozu.

Pořizovací náklady jsou stanoveny na 600 tisíc korun za odkoupení maringotky a odhadem 100 tisíc korun za její převoz z Prahy do Jirkova. Zbylých 50 tisíc korun zahrnuje odhad znaleckého posudku a předpokládané náklady spojené s uskladněním maringotky v Jirkově. Kde bude někdejší salonní vůz ve městě stát, bude předmětem dalších jednání.

Kdysi luxusně zařízenou cirkusovou maringotku z roku 1926, v níž Kludský přebýval, vlastní soukromý majitel z Prahy, který ji má bezmála 40 let na zahradě. V maringotce je zachovaný původní vestavěný novobarokní nábytek, sestává z několika místností a má výsuvnou terasu. Podle vedení radnice by salonní vůz mohl stát například u Kludského vily a sloužit k návštěvnickým prohlídkám.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru