Spadla klec! Kriminalisté dopadli trojlístek lupičů, na svědomí mají přepadení pošty a benzínových stanic
Maska Guye Fawkese, známá z filmu V jako Vendeta, nebo jako symbol aktivistů ze skupiny Anonymous, kterou jeden z lupičů vyhodil nedaleko místa poslední loupeže. Foto: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Krajským kriminalistům se v úterý podařilo dopadnout trojici osob, která má mít na svědomí čtyři loupežná přepadení v Ústeckém kraji a v Praze – benzinových čerpacích stanic v Bílině, Praze a na dálnici D8 ve směru z Ústí nad Labem na Prahu.

Posledním skutkem má být loupež na poště v Boleticích nad Labem z podvečerních pondělních hodin 14. října. Na zadržení dvou podezřelých se podíleli také policisté zásahové jednotky.

Ještě včera krajský policejní vyšetřovatel sdělil obvinění ze spáchání zločinu loupeže dvěma mužům ve věku 30 a 31 let a 28leté ženě, všichni z Ústí nad Labem. Na 30letého muže, který měl být podle kriminalistů hlavním aktérem, je zároveň podán podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby.

1610pcrkz2

Foto: Policie ČR

Trojice se měla loupeží dopouštět od 1. do 14. října 2019, u dvou skutků měli figurovat všichni tři a dvě přepadení měl spáchat 30letý Ústečan ve spolupráci s 28letou ženou.

Hlavní aktér měl ve všech případech vstoupit do prostor objektů se zbraní v ruce a s maskou na obličeji a po obsluze měl pod pohrůžkou násilí požadovat vydání finanční hotovosti. Poté měl odjet vozem spolu se svým komplicem či komplici.

"Obvinění měli všemi skutky způsobit škodu mírně přesahující 80 tisíc korun. Část hotovosti policisté zajistili. Podařilo se jim zajistit také masku, kterou měl 30letý muž po posledním přepadení vyhodit nedaleko místa loupeže. Obvinění podle svého vyjádření peníze použili pro svoji potřebu. K činům se doznali. Vyšetřování nadále probíhá," dodává policejní mluvčí Alena Bartošová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru