Nové ptačí budky v kláštereckém parku už mají své obyvatele. Uhnízdili se tu sýkorky a rehkové
Kontrola ptačích budek v zámeckém parku v Klášterci nad Ohří. Foto: Město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V předjaří tohoto roku bylo pro zlepšení hnízdních možností zpěvných ptáků a pro zvýšení biodiverzity celého ekosystému v zámeckém parku rozmístěno 10 zbrusu nových ptačích budek. V úterý 15. října byla panem Františkem Kroupou, duchovním otcem a garantem celé akce, provedena kontrola a vyčištění těchto budek. A jak to dopadlo?

Bylo zjištěno, že z 10 vyvěšených budek bylo 8 obsazených. V šesti budkách byly zahnízděny sýkory, v jedné budce našel útočiště rehek domácí a v poslední obsazené budce se zabydlel rehek zahradní. Dvě budky tedy obsazeny nebyly, pravděpodobnou příčinou je jejich umístění v blízkosti frekventovaných parkových cest a rušení ptáků ze strany návštěvníků. V příštím roce budou tyto budky přemístěny do klidnějších lokalit tak, aby i ony mohly být využity k hnízdění.

Celý projekt tedy splnil svůj účel a přispěl k tomu, že v kláštereckém zámeckém parku můžeme obdivovat nejen vzácné dřeviny, ale i krásu mnohých klenotů ptačí říše.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru