OBRAZEM: Vše září čistotou! Hygienou uzavřená restaurace v lázních mohla po důkladném úklidu znovu otevřít
7x foto: KHS Ústí nad Labem
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Ve čtvrtek 10. října provedli zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje kontrolu v provozovně Restaurace Peřeje, která sídlí na adrese Kyselka 20 v Klášterci nad Ohří. Jedná se o restauraci v klidové zóně Lázní Evženie s výrobou hotových a minutkových pokrmů a stravování pro lázeňské hosty. Kvůli zdejší špatné hygieně rozhodli zaměstnanci krajské hygienické stanice o uzavření provozovny.

Hygienici při kontrole zjistili, že nebyla zásadním způsobem dodržována provozní hygiena v rámci celého stravovacího provozu. Byly zjištěny silně znečištěné povrchy stěn, pokryté pavučinami a zařízení včetně povrchů zařízení, které přichází do styku s potravinami (více jsme psali zde).

V pondělí 14. října byla v provozovně provedena opakovaná kontrola na základě písemné žádosti provozovatele o znovuotevření provozu. "Kontrolou bylo zjištěno, že byla provedena sanitace celé provozovny včetně podlah, stěn, stropů, svítidel, gastrozařízení a vybavení kuchyně, skladu potravin, zázemí pro zaměstnance a prostoru za barem, kde byl kávovar napojen na odpadní potrubí svedené do centrálního odpadu. V kuchyni bylo vyčleněno umyvadlo určené k osobní hygieně. Byla vyklizena šatna pro zaměstnance a úklidová místnost, byly doplněny skříňky na čisticí prostředky. Závadné potraviny byly zlikvidovány odbornou firmou, což bylo doloženo písemně," stojí ve zprávě krajských hygieniků. 

Vzhledem k odstranění nedostatků byla od úterý 15. října obnovena činnost stravovacího provozu.

foto

1510hygiena1

1510hygiena2

1510hygiena3

1510hygiena4

1510hygiena5

1510hygiena6

1510hygiena7

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru