VIDEO: Vlak rozpáral auto, smrtka přepadla benzinku! Podívejte se na události v kraji
Týdenní souhrn událostí.
Chomutov

Ústecký kraj – Které zprávy patřily v uplynulých dnech k nejsledovanějším v Ústeckém kraji? Opakovaná nehoda na železničním přejezdu i přepadení čerpací stanice v Bílině. A nechyběla mezi nimi ani smutná zpráva o úmrtí Karla Gotta. Vypravili jsme se k jeho vile natočit tisíce svíček od příznivců z celé republiky.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Můžete nás sledovat tady.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=BZS9RlTnHiQ 

Nehoda na přejezdu

V neděli krátce před polednem došlo ke srážce osobního vlaku a auta na železničním přejezdu v obci Hořetice na Žatecku. K havárii došlo na stejném místě jako v létě. I tentokrát vozidlo smetl rychlík z Mostu na Plzeň. Sanitky převezly do nemocnice jednoho dospělého a tři děti. Trať byla ještě o víkendu zprovozněna. Více zde.

Přepadení benzínky

Pachatel s maskou smrtky vyloupil benzínku v Bílině. Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. Lupič 1. října 2019 před jedenadvacátou hodinou pod pohrůžkou střelné zbraně donutil obsluhu čerpací stanice k vydání finanční hotovosti a následně z místa utekl. I maličkost může kriminalistům pomoci. Kontaktovat policii můžete na čísle 158.

Tisíce svíček za Karla Gotta

Lidé z celého Česka neustále míří k vile rodiny Karla Gotta na pražské Bertramce. Zapálili tam už tisíce svíček za zemřelého Zlatého slavíka. Zůstanou tam až do poloviny měsíce. Poslední rozloučení veřejnosti se zpěvákem proběhne v pátek 11. října na Žofíně. Očekává se až sto tisíc lidí. Více zde.

Vesnice roku

První říjnovou sobotu proběhla ve Šluknovském výběžku celostátní slavnost v rámci letošního ročníku prestižní soutěže Vesnice roku. Obec Lipová si oficiálně převzala svůj titul „Vesnice roku 2019“. Za přítomnosti předních zástupců vyhlašovatelů soutěže byl vítězné obci předán nejen titul, ale také šek na částku 2,6 milionu korun. Tyto peníze, které obec získá formou dotace, pomohou obnově a dalšímu rozvoji obce.

Krajská Odyssea – chemie

V rámci projektu Implementace krajského akčního plánu vzdělávání Ústeckého kraje se postupně konají Krajské Odysey, soutěže pro žáky základních a studenty středních škol. První byla z oboru chemie, konala se prvního října a zúčastnily se jí školy ze všech okresů Ústeckého kraje. Chemií Krajská odyssea pouze začala. Soutěže se budou konat i v ostatních oborech, jako je matematická gramotnost, čtenářská gramotnost, biologie, fyzika a digitální gramotnost.

Krupka od Romana

Krupská hornická kulturní krajina dosáhla pro svoji unikátnost a hodnoty celosvětového uznání a byla v létě zapsaná na seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO. Jak úspěch nyní hodnotí starosta města? Podívejte se na jeho vyjádření.

Oficiální otevření Cirkus Parku

Dětský zábavní svět v nákupním centru Olympia Teplice má po víkendu za sebou pořádný křest. I když je otevřeno již pár dní, v sobotu se konalo oficiální zahájení provozu i s doprovodnými akcemi. A bylo zcela plno. Cirkus Park, jak se dětský svět jmenuje, je jeden z největších podobných zábavních parků pod střechou v Česku. Rozloha celého prostoru je 3 000 m2, z toho celá polovina je hrací zónou. Více zde.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru