Kadaňská žhářka znovu udeřila! Za zapalování popelnic tentokrát skončila ve vazbě
ilustrační foto
Chomutov

Kadaň - Policisté obvinili 42letou ženu z Kadaně ze spáchání trestného činu poškození cizí věci. Toho se měla dopustit v minulém týdnu v Kadani. Tam měla ve večerních hodinách zapálit papírový odpad vně plastového kontejneru na papír, čímž došlo k zahoření a zničení tohoto kontejneru a dále k poškození sousedního kontejneru a přístřešku na popelnice. Tato žena je u policistů takzvaně známou firmou.

Škoda byla předběžně vyčíslena na cca 13 tisíc korun. Žena sama pak volala na linku 158 s tím, že požár založila. “Za vinu je jí však kladeno i další jednání, tentokrát ze srpna. I tehdy měla zapálit v Kadani plastový kontejner. Policisté ji již v srpnu kvůli tomuto skutku vyslýchali a žena se doznala,“ uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Srpnové jednání bylo s ohledem na škodu těsně pod pět tisíc korun posouzeno původně jako přestupek. Vzhledem k tomu, že žena podle dosavadních zjištění v jednání pokračovala, byly škody ze srpna i září sečteny a nyní jsou tyto skutky posuzovány jako pokračující trestný čin.

Kromě uvedených skutků je žhářka stíhána za zapálení čtyř kontejnerů v polovině července (psali jsme zde). Již tehdy policisté podali po zahájení trestního stíhání podnět na vzetí dotyčné do vazby. Žena však byla soudem propuštěna a místo vazby jí byl stanoven dohled probačního úředníka. „Nyní tedy vyšetřovatel opětovně podal podnět ke vzetí do vazby, který tentokrát státní zástupce i soudce akceptovali a obviněná byla umístěna do vazební věznice. V případě uznání viny soudem jí hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru