VIDEO: Požár zničil dům, rozlučte se se slonicí a policisté dostanou pořádně zpevněná auta. Je tu náš výběr toho nejzajímavějšího z kraje
Týdeník událostí z Ústeckého kraje. Co přinesly uplynulé dny?
Chomutov

Ústecký kraj – Uplynulý týden přinesl opět mnoho zajímavých událostí, které vzbudily zájem u našich čtenářů. Přinášíme výběr toho nejlepší.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Jsme tady.

https://www.youtube.com/watch?v=Q8k8Tcds2JM

Nová služební auta policie

Čeští policisté dostávají nová auta. Jde o stovky vozidel. Ta současná jsou totiž mnohdy za hranicí své životnosti. Nyní půjde o 865 vozů v barvách policie, následovat budou další. Vozidla jsou vyhotovena ve třech provedeních, podle jejich budoucího nasazení. Mají třeba upravený úložný prostor pro práci i ukládání zbraní, nebo zesílené nárazníky. Zajímavostí jsou i červeně svítící majáky. O velké obměně vozového parku píšeme v tomto článku.

Požár v Ústí nad Labem

V úterý večer zachvátil dům ve Svádovské ulici v Ústí nad Labem rozsáhlý požár, který zasáhl celou střechu. Na místě zasahovalo hned několik hasičských jednotek. Dům je na odpis. Jediné štěstí bylo, že byl neobydlený a že se podařilo zachránit okolní stavby. Objekt se nachází nedaleko nechvalně proslulé Matiční ulice. Informovali jsme zde.

Dočesná

Více než půl stovky pivovarů letos nabízelo své nápoje při tradiční Dočesné, jež se konala dva dny v Žatci. Kulturní program se uskutečnil na čtyřech scénách. Lidé za vstup tradičně nic neplatili. A víte, co je poznávacím znakem Dočesné? Stovky lidí s chmelovými věnci na hlavách. Ty se pletou z chmele sklízeného na unikátní chmelničce přímo na náměstí. Fotky z Dočesné najdete zde.

Slonice odejde

Nejspíš již jen několik měsíců budou návštěvníci ústecké zoo vídat slonici Delhi. Ta po úhynu Kaly zůstává sama, což je dlouhodobě neudržitelná situace. Hledá se vhodná zoo, kde by našla nové parťáky. Když vše dopadne dobře, projde sloní výběh velkou rekonstrukcí a zoo bude chovat sloní samce. Je to ale otázka několika let. Během těch se se slony v Ústí budeme muset rozloučit. Kontaktní způsob chovu, jaký je v Ústí vedený nyní, ale pravděpodobně kvůli odlišnému chování samců skončí.

Z křižovatky bude kruhový objezd

Pořádné dopravní komplikace mučí řidiče v ústeckých Předlicích. Kvůli stavbě kruhového objezdu na křižovatce ulic Tovární, Majakovského a Hrbovická je zde zcela uzavřena doprava. Současná omezení v dopravě potrvají do listopadu, práce budou zcela hotové až v únoru příštího roku.

Nové dresy Pirátů

Čekání na podobu pirátských dresů pro sezónu 2019/2020 je u konce. Chomutovští hokejisté je v tomto týdnu představili veřejnosti. Co je jinak ve srovnání s předešlým ročníkem? Na první pohled téměř zmizela červená barva a tmavá venkovní sada je nově pouze jednobarevná. Úplnou novinkou je logo v pozadí na obou variantách dresů. Na přední i zadní straně rovněž nechybí motto nového ročníku. Heslo #restart se objevuje ve výstřihu a na zadním lemu dresů. Píšeme také zde.

Rozhledna Chmelový maják

Máte rádi výšky a rozhledy do kraje? A znáte tuhle neobvyklou věž přímo v Žatci? Říká se jí Chmelový maják. Pokud si za čtyřicet korun koupíte vstupenku, čeká vás nezapomenutelný zážitek na 42 metrů vysoké rozhledně s výhledem na chmelařské město Žatec, jeho architekturu a široké okolí. Otevřeno je přes den od úterý do neděle. Podívat se můžete i do sousedního Chrámu chmele a piva a chmelařského muzea.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru