Stop masakru! Náklaďák rozpáral osobní auto. Teď lidé začali podepisovat petici pro přestavbu křižovatek
Křižovatka na Staňkovice, kde došlo k poslední vážné havárii. Foto: e-deniky.cz
Chomutov

Žatec – Stop masakru! Tak začíná text tvůrců petice, kteří požadují stavbu dvou kruhových objezdů v Plzeňské ulici v Žatci. Jedna má podle nich být na příjezdu do města od Mostu na křižovatce na Staňkovice, druhá u výjezdu ze Žatce na Podbořany u Tesca.

„Máme toho dost!!! A ptáme se, kolik životů musí ještě vyhasnout? Kolik lidí se musí ještě zmrzačit? O kolik svých blízkých musí lidé ještě přijít kvůli nepřehledným křižovatkám a bezohledným lidem za volantem?“ ptá se autorka textu Pavla Nováková.

Lidé podepsaní pod elektronickou peticí požadují stavbu dvou kruhových objezdů na dvou výše uvedených křižovatkách, které by zpomalily provoz a umožnily plynulost provozu na této silnici.

Plzeňská ulice je hlavní silničním tahem z Ústeckého kraje na Plzeň. Na křižovatce u Tesca vloni v prosinci při nehodě zahynula žena. Na křižovatce na Staňkovice se stala vážná nehoda v tomto týdnu. Resuscitovali tam řidiče osobního auta, který se srazil s nákladním vozem.

2408krizovatkazatec2

Křižovatka na Staňkovice, kde došlo k poslední vážné havárii. Foto: e-deniky.cz

Podle informací regionálního Deníku město o přestavbu usiluje dlouhodobě, ale zatím nedošlo k dohodě s Ředitelstvím silnic a dálnic.

Petici naleznete na tomto odkazu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru