Oprava mostu v Jirkově se protáhne, silnici otevřou později
Foto: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Oprava mostu ve Dvořákově ulici v Jirkově, pod nímž povede cyklostezka, se z technických důvodů prodlouží. Tím se zdrží i zprovoznění silnice od čerpací stanice v Dvořákově ulici k už částečně otevřené okružní křižovatce v Nových Ervěnicích.

Žádost o změnu termínu dokončení díla předložil městu zhotovitel stavby, firma Herkul. Důvodem jsou zásadní změny v opravě mostu, které si po provedené bezpečnostní diagnostice některých mostních dílů vyžádaly předělání poslední části realizační dokumentace stavby. Na vině je také přeložka horkovodu, která se provádí současně s opravou mostu v jeho těsné blízkosti.

„Vzhledem k termínu plánované odstávky horkovodu nebylo možné tyto činnosti na obou stavbách zkoordinovat,“ objasňují zástupci firmy Herkul, proč dochází ke zdržení. Zhotovitel plánuje otevřít silnici od benzinky k ervěnickému kruhovému objezdu do 30. září. Kompletní dokončení opravy mostu ve Dvořákově ulici včetně přeložky horkovodu a nájezdu cyklostezky má být hotové do 17. listopadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru