Chomutovan se při vloupání zranil. Krvavé stopy dovedly policisty k pachateli na ambulanci
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutov - Smolný den měl v minulém týdnu 38letý muž z Chomutova. Ten se měl v úterý vloupat do objektu zdravotního střediska v Chomutově, vytrhat tam krycí lišty od kabelů a poté kabely v předběžné hodnotě kolem 30 tisíc korun odcizit.

Podle dosavadních zjištění byl při svém jednání vyrušen svědkyní a z místa utekl. Přivolaní policisté na místě vloupání našli krvavé stopy, proto se vydali podezřelého hledat na chirurgickou ambulanci. A byli úspěšní.

"Jelikož si muž při činu zřejmě způsobil zranění, vyhledal lékařské ošetření právě v chirurgické ambulanci. Tam ho policisté zadrželi a umístili do cely. Dechová zkouška ukázala, že dotyčný byl pod vlivem alkoholu, naměřený výsledek se blížil k hodnotě dvě promile. Následující den vyšetřovatel zahájil trestní stíhání muže pro trestné činy krádeže a poškození cizí věci," sdělila mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Vzhledem k trestní minulosti obviněného rovněž podal státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby. Ve čtvrtek pak soud na návrh státního zástupce rozhodl o vazbě a muž byl policisty eskortován do vazební věznice. V případě odsouzení hrozí muži, který byl za obdobné jednání v posledních třech letech potrestán, až tříletý trest odnětí svobody.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru