Máte balík! Nový podvod šmejdů zneužívá loga České pošty. Jak nenaletět?
Ilustrační foto: Pixabay.com
Chomutov

ČR - Šmejdi, kteří zneužívají služeb a loga České pošty, přichází s novou formou podvodu, která poškozuje zákazníky. Nově se v emailových schránkách klientů začaly objevovat klamavé zprávy s logem České pošty, které je informují, že „Mají balík“.

Česká pošta upozorňuje zákazníky a všechny ostatní uživatele, aby na danou zprávu neodpovídali a nepokoušeli se klikat na odkazy. Existuje zde reálné nebezpečí napadení počítače či mobilního zařízení škodlivým softwarem.

Česká pošta není autorem těchto zpráv, její logo, byť ve staré verzi, je použito neoprávněně a v tuto chvíli podniká veškeré kroky, aby zobrazování této zprávy spojené se jménem České pošty zabránili.

1508posta2

Zdroj: www.ceskaposta.cz

Skutečné, pravé emaily České pošty s informacemi o zásilkách jsou odesílány ze schránky Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

Dalším trikem šmejdů, jak poškodit Českou poštu a její zákazníky, je fiktivní soutěž o mobilní telefony. Formou reklamy v barvách České pošty se tento podvod zobrazuje uživatelům sociální sítě Facebook a aplikací FB Messenger či WhatsApp. Podvodná hra se projevuje i formou zpoplatněné SMS (50,-Kč a více).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru