Nenechte si ujít: V chomutovském muzeu otevřou výstavu o 11. stíhacím leteckém pluku
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - V sobotu 10. srpna bude od 10 hodin v Oblastním muzeu v Chomutově, v hlavní budově Palackého 86 zahájena výstava o 11. stíhacím leteckém pluku, který byl pevně svázán se žateckým letištěm.

Návštěvníci se dozvědí nejen o historii pluku, také si prohlédnou modely strojů, na kterých létali zde působící piloti. K vidění však nebudou jen modely, ale také předměty, které tvořily samotná letadla, například brzdící štít z legendárního československého letadla L-29 Delfín.

A pokud se posadíte do malého kina, budete si moci prohlédnout filmové dokumenty, které vás seznámí s „denním chlebem“ pilotní práce. Výstava potrvá do 29. září 2019. Vznikla ve spolupráci se sdružením Letci Žatec, které sdružuje členy dnes již neexistujícího 11. stíhacího leteckého pluku Žatec.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru