VIDEO: Události v kraji: Vysychající jezero, mohutný požár i pozvánka do druhohor
Týdenní souhrn zpravodajství.
Chomutov

Ústecký kraj – Po týdnu přicházíme opět s komentovanými videozprávami z Ústeckého kraje. Tím nejzajímavějším vás provede moderátor Roman Lukáš.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Najdete nás na této adrese.

https://www.youtube.com/watch?v=o6an7WqWC4E

Dopouštění Matyldy

V mosteckém jezeře Matylda, které je rekultivovaným uhelným lomem, chybí půl metru vody. Ta unikala přes výpustní objekt a kvůli horkům byl také velký odpar. Město Most se proto rozhodlo hladinu opět zvýšit. Dopouští se pomocí přivaděče vodou z Ohře. Potrvá to tři týdny. Bližší informace máme zde.

Náročný týden záchranářů

Náročný týden plný zásahů za sebou mají záchranáři v Ústeckém kraji. V Duchcově pomáhali u srážky motocyklu s autem. Motorkáře přepravoval vrtulník letecky do nemocnice. Velký požár likvidovali hasiči na okraji Chomutova. Hustý černý dým byl vidět desítky kilometrů daleko. Kuriozní zásah si mohou zapsat sbory hasičů z Postoloprt a Líšťan. Pomáhali srnci, který uvízl v požární nádrži. Povedlo se jim ho zachránit.

Zámeček znovu postaví

Vyhořelý zámeček ve Mstišově na Teplicku, ke kterému patří oblíbená obora, byste teď nepoznali. Zůstaly jen obvodové zdi spodního patra. Obora se zvířaty je i přes probíhající práce přístupná. Majitelé budou žádat v nejbližších dnech o stavební povolení, aby mohli vše znovu vybudovat. Lovecký zámeček zdevastoval požár vloni na konci září,. Policisté zjistili, že zapálený byl úmyslně, ale pachatele nezjistili. Podrobnosti píšeme tady.

Modelka má nové auto na cesty do dětských domovů

Modelka Veronika Kašáková pomáhá již tři roky prostřednictvím svého nadačního fondu dětem z dětských domovů. Cestuje za nimi křížem krážem po Česku a snaží se jim usnadnit odchod z dětského domova a nastoupit cestu dospělého samostatného života. Sama totiž v dětském domově vyrůstala, a tak ví, jak je to těžké. Veroniku v její charitativní práci podporuje i Autosalon Most, který jí bezplatně zapůjčil již několikátý vůz Hyundai. O Veronice píšeme více v tomto článku.

Den s hasiči v Trianglu

Jak vypadá den profesionálních hasičů na nejmodernější stanici v průmyslové zóně Triangle? Díky jejich ochotě jsme to mohli i s kamerou zjistit. Zhruba tři desítky hasičů se tam střídají ve třech směnách. Část jich je vždy připravena zasáhnout v blízké továrně Nexen, která na výstavbu stanice přispěla. Když nevyjíždějí k ostrým zásahům, trénují se svým vybavením. Protože na stanici tráví 24 hodin, společně si i vaří. K dispozici mají také vlastní posilovnu. Spí se od jedenácti od večera do šesti do rána, během této doby jsou ale všichni ve stálé pohotovosti. A v sedm ráno už nastupuje nová směna. Celou reportáž přinášíme zde.

Podívejte se mezi dinosaury

Přemýšlíte, co dělat třeba o víkendu? Dnešní tip na výlet nás zavede za hranice Ústeckého kraje i za hranice současnosti. Podívejte se na dinosaury. Unikátní zábavní atrakce najdete nejblíže v Plzni, Praze a pokud bude pršet, tak jeden dinopark je pod střechou v Liberci. Uvidíte ozvučené a často také pohyblivé modely druhohorních zvířat v životní velikosti a také spoustu dalších atrakcí. A když už pojedete třeba do Plzně, odkud jsou naše záběry, můžete se podívat i do zoo. Je hned vedle a vstupné pak bude výhodnější.

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru