Na Klínovci se těžce zranil dvanáctiletý chlapec v nepřístupném terénu
Transport zraněného chlapce. Foto: Horská služba
Chomutov

Krušné hory – Dvanáctiletý chlapec se v sobotu odpoledne těžce zranil při sjezdu na horském kole v Trialparku na Klínovci, letěl pro něj vrtulník.

K nehodě došlo kolem jedné hodiny na jedné z tratí v celkem nepřístupném terénu. „Vzhledem k tomu jsme k nehodě vyrazili v terénním autě a na čtyřkolce, ale poslední úsek jsme absolvovali pěšky. Na místě jsme zjistili, že chlapec spadl tak nešťastně, že se závažně poranil v oblasti břicha. Ihned jsme jej proto stabilizovali a čekali na vrtulník LZS, který k nám letěl z Ústí nad Labem,“ popsal záchranu Jan Šimeček, zasahující člen Horské služby Krušné hory.

Při příletu navedli horští záchranáři vrtulník na vhodné místo pomocí světlice. „Posádka k nám spustila záchranáře spolu s lékařem a poté posadila vrtulník na vrchol Klínovce. Lékař si hocha převzal a pak jsme ho šetrně převezli na svozném prostředku k autu a tím nahoru k naší stanici na Klínovci. Vrtulník pak zraněného transportoval k dalšímu ošetření do ústecké nemocnice,“ uvedl Jan Šimeček.

2007klinovec2

Pro zraněného mladého sportovce letěl vrtulník. Foto: Horská služba

Vzhledem k panujícímu počasí a letním prázdninám jsou cyklistické trati v Krušných horách plné milovníků horských kol a s tím i stoupá počet úrazů. „Všichni by bezpodmínečně měli dodržovat Desatero horského cyklisty. Rozhodně by rodiče měli vždy zvážit, zda do náročných terénů pustit i méně zkušené děti,“ varoval cyklisty Miroslav Güttner, náčelník Horské služby Krušné hory s tím, že to samé platí i pro uživatele horských koloběžek, jejichž obliba rok od roku stoupá.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru