Zničené koleje po nehodě a výluka za Žihlí! Cestování vlakem z Mostu na Plzeň je teď horor
Na železnici již probíhá oprava. A takto vlak vykolejil. Foto: Oldřich Hájek a Drážní inspekce
Chomutov

Most – Kvůli úterní srážce rychlíku společnosti GW Train Regio (GWTR) s osobním automobilem je až do odvolání uzavřený úsek železnice mezi Hořeticemi a Žatcem. Informovala o tom společnost GWTR. Cestující upozorňuje, že i kvůli další výluce mohou spoje mezi Mostem a Plzní dosahovat značného zpoždění.

Vlak se střetl s osobním autem na železničním přejezdu se světelnou signalizací v Hořeticích asi tři kilometry od Žiželic. Jedna osoba byla zraněna. Škody jsou značné. „V důsledku střetnutí vlak vykolejil. Škoda byla prozatím odhadnuta na 20,2 milionu korun,“ informovala Drážní inspekce, která se zabývá příčnou havárie. Odhad škody je 15 milionů na trati, pět milionů na vlaku a zbytek připadá na auto, které je na odpis. O střetu píšeme i s fotogalerií zde

Vlaky GWTR jsou nyní vedeny v úseku Most – Žatec a zpět odklonem mimo stanice Hořetice, Březno u Chomutova, Chomutov, Chomutov město, Jirkov zastávka a Třebušice. Tyto stanice jsou obslouženy náhradní autobusovou dopravou.



„Upozorňujeme cestující, že z důvodu souběžné druhé výluky v úseku Blatno u Jesenice až Plzeň hl.n. očekáváme značnější zpoždění vlaků, za které se omlouváme,“ sdělila dopravní společnost.
Stanice náhradní dopravy jsou před staniční budovou, pouze v Mostě vedle staniční budovy u 1. nástupiště, Chomutov město zastávka MHD „Žel. zastávka“ a v Hořeticích u odbočky k nádraží (kousek za přejezdem).

Předpokládané datum ukončení mimořádné výluky je 26. července. Sledujte proto stránky www.gwtr.cz nebo Facebook GW Train Regio. Telefonické informace jsou na infolince pro linku R25, tel. 734 640 410 (7-17:30 hod.).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru