VIDEOZPRÁVY: Regionem hýbala nalezená puma a velké požáry, zveme i na hezký výlet
Videosouhrn týdne.
Chomutov

Ústecký kraj – Přehled toho nejzajímavějšího a nejdůležitějšího z Ústeckého kraje za uplynulý týden přinášíme v našich komentovaných zprávách.

Pokud chcete vidět zpravodajství mezi prvními, dejte odběr našemu kanálu na youtube a nezapomeňte označit zvoneček, aby vám žádné naše nové video neuteklo. Najdete jej zde.

https://www.youtube.com/watch?v=A4hCvP64liY

Dopravu mezi Mostem a Litvínovem zkomplikoval v sobotu nález staré letecké pumy. Do doby, než ji úspěšně deaktivoval policejní pyrotechnik, se nesmělo projíždět v okolí chemičky. Řada řidičů ale upozornění a uzavřenou silnici ignorovala. Více píšeme v tomto článku.

Generál Custer v podání oblíbeného herce Václava Vydry vedl v Březně u Chomutova jezdecké tažení kavalerie v bitvě u Malé padající vody. Konala se tam oblíbená a jedinečná akce: Poslední indiánské války. Padaly výstřely z děl, salvy z pušek, hořely stany. Přišly se podívat stovky diváků. Více píšeme v tomto článku.

Nečekané se stalo skutečností. Hornická krajina Krušnohoří se dostala do světového seznamu dědictví UNESCO. Jednou ze součástí je také Hornická krajina Krupka. Hornický region Krušnohoří / Erzgebirge tvoří 22 součástí. V Ústeckém kraji je vedle Krupky ještě Hornická krajina Mědník na Chomutovsku. Více píšeme v tomto článku.

Řidiči na jediné přístupové komunikaci mezi Litvínovem a Mezibořím na Mostecku musejí počítat na několik měsíců s omezením. Začala zde stavba chodníku mezi oběma městy. Součástí bude vybudování přechodů pro chodce a jejich osvětlení. Práce potrvají několik měsíců. Povolení k částečné uzavírce silnice je vydáno do konce listopadu letošního roku. Více píšeme v tomto článku.

A teď ještě jednou zpátky do Krušných hor. Jejich část na Teplicku a Mostecku vstoupila do léta s novinkou: Na vodním díle Fláje se otevřelo nové centrum pro turisty. Najdete ho přímo na hrázi nad vodou. Pro zaregistrované návštěvníky je připravena i prohlídka vnitřku unikátní duté hráze. Otevřeno je každý den kromě pondělí a úterý. Více píšeme v tomto článku.



Po několika dnech snížili meteorologové výstrahu před zvýšeným nebezpečím požárů. Ty mohou v suchém počasí páchat značné škody a ohrožovat životy. Trojnásobně v poslední době vzrostl počet výjezdů hasičů. Jeden z velkých požárů, odkud jsou naše záběry, ničil les na Děčínsku. Uvidíme, zda víkend přinese další slibovanou vláhu. Více píšeme v tomto článku.

Ptáte se, jestli rostou? Ne houby, na ty je opravdu moc sucho, ale borůvky. Vyrazili jsme do tradiční oblasti, která jim přeje, na sever Plzeňska. V okolí Žihle jsou borůvčí plné lesy. Borůvky jsou letos ale drobné. Pokud se s nimi nechcete sbírat, můžete si je koupit. Litr se prodává u silnic v Ústeckém kraji za 80 korun. Více píšeme v tomto článku.

A na závěr naše pozvánka na víkendový výlet, která nás zavede na Podbořansko. Nebo možná lépe – nad Podbořansko. Na vršku nad obcí Kryry se tu tyčí, jako maják v moři a i tak trochu vypadá, Schillerova rozhledna. Pochází z roku 1906 a když jí bylo sto, prošla rekonstrukcí. Z plošiny ve výšce dvaadvaceti metrů uvidíte na Doupovské a Krušné hory a dohlédnete i na České středohoří. Otevřeno je během sobot a nedělí od 12 do 16 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru