Víkend reklamou na léto nebude, velkou oblačnost a srážky doplní poměrně nízké teploty
Pokud vyrazíte na výlet, vezměte si s sebou raději deštníky. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj - V pátek 12. července počasí v Ústeckém kraji, stejně jako na řadě dalších míst ve střední Evropě, ovlivní mělká oblast nižšího tlaku vzduchu, jejíž střed se v průběhu pátečního dne přesune přímo nad Českou republiku a kolem které k nám pronikne chladnější a vlhčí vzduch ze Severního moře. Obloha bude povětšinou oblačná až zatažená, v odpoledních hodinách přechodně až polojasná, a k tomu sprchne – v noci a ráno v podobě deště, posléze se ke slovu dostanou přeháňky. Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C.

V sobotu 13. července v podstatě to samé. Tedy znovu vliv tlakové výše se středem tentokrát nad pomezím Česka a Slovenska, po jejíž zadní straně na naše území bude nadále pronikat na chlad a vlhkost bohatší vzduch ze Severního, především však Baltského moře. První víkendový den proto mnoho slunečních paprsků nenabídne, ve skutečnosti lze očekávat převážně oblačno až zataženo.

Prakticky po dobu všech 24 hodin nepřekvapí přeháňky anebo slabý déšť, k dorovnání srážkového deficitu to nicméně ani zdaleka stačit nebude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 22 °C, ráno v minimu kolem 14 až 10 °C.

Rovněž neděle 14. července se ponese v podobném počasovém duchu. Přestože se k ránu může přechodně vyčasit na skoro jasno až polojasno, jinak to vypadá spíše na polojasno až oblačno. Při srovnání se sobotou mraků pravda ubude. A stejně tak i dešťových kapek, které se v neděli u nás s největší pravděpodobností ani vůbec neobjeví. A když náhodou ano, tak pouze v symbolickém množství. Nejvyšší odpolední teploty se k tomu všemu budou pohybovat okolo 20 až 24 °C, ráno v minimu nabídne hodnoty kolem 14 až 10 °C.

Na pondělí 15. července se rýsují nejvyšší odpolední teploty okolo 18 až 22 °C, ráno pak v minimu kolem 13 až 9 °C. Nebe by mělo být polojasné, takže o poznání slunnější než v předchozích dnech, srážky žádné.

Co se dlouhodobějších „předpovědí“ týče, nejbližším termínem pro návrat tropů je pátek 19. července až neděle 21. července, kdy by se denní maxima měla dostat do rozmezí 28 až 33 °C. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru