Kdy a kde nepoteče teplá voda na Chomutovsku? Letní odstávky budou mít spíše krátkodobý charakter
Město Chomutov. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko – Naplno se rozběhly tradiční letní odstávky, jejichž smyslem je kontrola veškerého teplárenského zařízení před novou topnou sezonu 2019/20. Ta, ač se to nezdá, zaklepe na dveře už v září, tedy za dva měsíce. Informovala o tom ČEZ Teplárenská ze skupiny ČEZ.

„Samozřejmě první podzimní měsíc bývá ještě poměrně teplý, takže se většinou netopí, my ovšem musíme být připraveni. V praxi to znamená, že nyní musí proběhnout veškeré opravy, revize a údržbové práce, diagnostika technického stavu parovodů a horkovodů, kontroly výměníkových stanic, případně výměny dosluhujících armatur a podobně,“ uvedl technický ředitel společnosti Pavel Šušák.

V rámci Chomutova proběhne letní odstávka centrálního zásobování teplem v různých časových intervalech od 8. července do 14. srpna. Jako první budou bez teplé vody obyvatelé, organizace a firmy ve středu města (8. 7. - 10. 7.).

Zadní Vinohrady (včetně Hotelu Sudety, ulic Stromovka, Mostecká, Přemyslova, T. ze Štítného, V. Nezvala a dále Gymnázia, obou stadionů, kina a Aquasvěta) se odstávky dočkají od 22. do 25. července. Lokality Černý Vrch, zadní část Kadaňské a okolí Merkuru budou odstaveny od 22. do 23. července, ve stejný den začne odstávka ve zbývající části lokality Horní Ves. Ukončena bude hned následující den 24. července.

Chomutovská sídliště Březenecká, Kamenná, Zahradní a Písečná si na odstávku teplé vody počkají do srpna. Ve stejné době, tedy od 12. do 14. srpna, budou vzhledem ke společnému páteřnímu rozvodu tepla odstaveny i střed Jirkova a tamní Vinařice II.

Vinařice I budou mít odstávku delší, a to do 16. srpna. Odstávka v Kadani proběhne od 29. 7. do 2. 8. Stane se tak během celozávodní odstávky Elektrárny Tušimice. Ta potrvá od 23. 7. do 5. 8. Dobu před zahájením a po skončení odstávky ČEZ Teplárenské přitom vykryje pro Kadaňské náhradní zdroj tepla, jímž je elektrokotel o výkonu 7 MW. V té době budou mít obyvatelé Klášterce nad Ohří svou letní odstávku teplé vody za sebou, neboť zde proběhne již od 8. do 10. července.

„Omlouváme se všem za případné nepříjemnosti způsobené odstávkami ve výše uvedených městech. Tradiční letní odstávky jsou ovšem nezbytnou prevencí, díky níž jsou zajištěny kvalitní a spolehlivé dodávky tepla a teplé vody v následujícím zimním období. Vlastní práce na dotčené technologii se snažíme vždy zkrátit na minimum. Určitý čas si ovšem vždy vyžádá vypouštění a vychladnutí rozvodných soustav a to samé se pak týká najíždění až po opětovné zahřátí technologie na určitou teplotu,“ uzavírá Radim Sobotík, obchodní ředitel ČEZ Teplárenské.

Přesnou lokaci kde a kdy proběhnou letní odstávky v Chomutově, Jirkově, Kadani, Klášterci nad Ohří, Bílině a Teplicích naleznete na tomto odkazu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru