OBRAZEM: Hygiena okamžitě zavřela tuto restauraci v autokempu u Kadaně! Snad jste tam nic nejedli
Restaurace Autokemp Hradec u Kadaně. Foto: KHS Ústí nad Labem
Chomutov

Ústecký kraj - Zásadním způsobem nedodržovali hygienu v celém stravovacím provozu v restauraci Autokemp Hradec u Kadaně. Zjistili to zaměstnanci Krajské hygienické stanice Ústeckého kraje, kteří v provozovně provedli tento čtvrtek kontrolu.

Kontrolou byly zjištěny silně znečištěné podlahy, stěny, dveře, tělesa umělého osvětlení, vypínače osvětlení, kabeláž, pracovní plochy, technologická zařízení, digestoř, chladicí i mrazicí zařízení, nábytek, umyvadlo, okna. V době kontroly byly povrchy podlah, vnější i vnitřní části nábytku, varného bloku, pracovních ploch, gastrozařízení v kuchyni včetně zařízení na výrobu ledové tříště silně znečištěny nánosem černé lepkavé nečistoty a zbytky potravin.

Povrchy zařízení, instalací a povrchy stěn, prostory pod technologickým vybavením a okna včetně povrchů okenních prostor byly pokryté silnými nánosy prachu a pavučin. Stěny v prostoru kuchyně a skladu potravin byly v době kontroly místy značně poškozené, místy byl nevyhovující neomyvatelný materiál.

Kontrolou byla zjištěna silně znečištěná zařízení, se kterými přicházejí potraviny do styku (konvektomat, grilovací deska, fritézy, chladicí a mrazicí zařízení), byla znečištěná mastnotou a zbytky potravin.

Ve skladu potravin a v prostoru kuchyně byly v době kontroly v chladicích zařízeních uloženy hotové pokrmy a přílohy z předešlých dní (vepřové maso v mrkvi cca 2 l, uvařený špenát cca 1,5 l, vývar 3 l, vařené brambory cca 2 kg, vařená rýže cca 1 kg, polévka zelná cca 2 l, vepřové maso cca 2 kg, vařené špagety cca 2 kg, vařené těstoviny cca 1 kg), zchlazené v nekontrolovaném režimu, přestože provozovna nemá k dispozici šokový zchlazovač.

V provozovně nebyly dodržovány předpisy pro potraviny, pokud jde o jejich uložení, ochranu před kontaminací, udržování stanovených teplot, neboť nebylo zajištěno oddělené skladování vzájemně neslučitelných potravin, které zabezpečí jejich zdravotní nezávadnost, když v mrazicích zařízeních ve skladu byly zjištěny potraviny dodatečně zamrazené (5 ks houskových knedlíků, velké množství vepřového a kuřecího masa dodaného v chlazeném stavu cca 30 kg).

"Zjištěný stav nevylučuje možnost kontaminace potravin a připravovaných pokrmů, může dojít k pomnožení mikroorganismů a k tvorbě toxinů a tedy k ohrožení bezpečnosti pokrmů, čímž vzniká riziko ohrožení zdraví strávníků alimentárním onemocněním. Proto bylo rozhodnuto o uzavření provozovny až do odstranění závad. Po odstranění závad musí provozovatel písemně požádat o znovuotevření provozovny," uvedli kontroloři z krajské hygieny.

Za zjištěné nedostatky bude provozovateli uložen finanční postih.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru