Pozor, je vyhlášena smogová situace! Platí zatím do odvolání
Smogová situace nastala v odpoledních hodinách. To také bylo největší horko. Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Z důvodu vysokých koncentrací troposférického ozonu vyhlásil Český hydrometeorologický ústav až do odvolání výskyt smogové situace na celém území Ústeckého kraje.

Smogová situace nastala ve středu v odpoledních hodinách. Pokles koncentrace troposférického ozonu pod informativní prahovou hodnotu 180 mikrogramů/m3 se ještě během středy nepředpokládá.

Doporučení ke zmírnění následků jevu

Při pobytu pod širým nebem v odpoledních hodinách doporučují meteorologové zdržet se zvýšené fyzické zátěže, spojené se zvýšenou frekvencí dýchání. Doporučení platí zejména pro osoby s chronickými dýchacími potížemi, starším lidem a malým dětem.

Podrobné aktuální informace o kvalitě ovzduší jsou k dispozici na internetových stránkách ČHMÚ www.chmi.cz, záložka Ovzduší. Každou hodinu jsou doplňovány hodinové průměrné koncentrace automaticky měřených škodlivin a hodnoty doprovodných meteorologických prvků.

Aktualizovány jsou rovněž vícehodinové průměrné koncentrace škodlivin, vypočtené z hodinových koncentrací.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru