Podvody za statisíce. Jirkovan (30) zneužíval životní pojištění, několik let inkasoval nemalé částky
Ilustrační foto
Chomutov

Jirkov - Pojistné podvody za stovky tisíc korun má mít na svědomí třicetiletý muž z Jirkova. Zneužíval různé typy životního pojištění a nechával si vyplácet nemalé částky. Teď mu hrozí až pětileté vězení.

Muž měl v průběhu pěti let uzavřít s několika pojišťovnami smlouvy o různých typech životního pojištění. “Při sjednávání pojistných smluv měl uvádět nepravdivé informace o své osobě, případně měl podstatné údaje zamlčovat. Posléze měl opakovaně uplatňovat pojistná plnění, přičemž v řadě případů mu ze strany pojišťoven měly být vyplaceny různé finanční obnosy,” popsala policejní mluvčí Miroslava Glogovská. Celková škoda tak dosáhla téměř 350 tisíc korun.

V tomto měsíci byl muž vyšetřovatelem obviněn ze spáchání trestných činů podvodu a pojistného podvodu. Za tyto mu v případě prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Případem se nadále zabývají chomutovští kriminalisté.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru