Letní kino přímo v centru Chomutova. Promítat se bude na zeď kostela!
V atriu se budou filmy promítat na boční zeď kostela sv. Ignáce.
Chomutov

Chomutov – Novinku chystá na letošní léto Chomutovská knihovna. Přímo v centru města, respektive v atriu knihovny, vznikne improvizované letní kino. Promítat se bude na boční zeď kostela. Na první film můžete přijít už 3. července.

Na letošní léto chystá Chomutovská knihovna sérii filmových projekcí po širým nebem v úžasné noční atmosféře atria, kde se budou filmy promítat na boční zeď kostela sv. Ignáce. Promítat se bude celkem třikrát. Dvě projekce jsou inspirovány festivalem v Karlových Varech, byly vybrány nejúspěšnější filmy dvou předcházejících ročníků. Jedna projekce uprostřed léta tematicky naváže na tradiční letní akci Přijela Afrika.

PROGRAM LETŇÁKU V ATRIU

3. července 2019 od 22 hodin - promítat se bude první letošní snímek "Je mi jedno, že se zapíšeme do dějin jako barbaři". Film získal Křišťálový glób na filmovém festivalu v Karlových Varech v roce 2018 a rok poté si můžete užít mále "Vary" v c homutovském atriu.

1. srpna 2019 od 22 hodin je na programu snímek Archa světel a stínů. Jde o zapomenutý příběh dokumentárních průkopníků, Martina a Osy Johnsonových, z doby, kdy filmování v Africe bylo nebezpečnější než lvy či malárie. Tento snímek je součástí letní akce Přijela Afrika a přímo navazuje na výstavu Archa světel a stínů – Africké fotografie Martina a Osy Johnsonových, která bude mít vernisáž v den konání akce Přijela Afrika. Výstava je zapůjčena ze ZOO Dvůr Králové.

30. srpna 2019 od 22 hodin letní promítání Chomutovská knihovna uzavře snímkem, který rovněž získal Křišťálový glób na festivalu v Karlových Varech. Film Křižáček byl oceněn v roce 2017. U filmu Křižáček nebylo cílem filmařů točit film pro široké vrstvy publika, ale minimalistický, vysoce estetický film, který je nutné ocenit už pro odvahu pustit se do tak specifického projektu. Během roku 2017 film nasbíral mnoho prestižních ocenění jako je například Český lev či Ceny české filmové kritiky.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru