Krajská zdravotní má 10 nových sanitek. Mohou převézt až 5 lidí najednou
Nové sanitní vozy. FOTO: PETR SOCHŮREK
Chomutov

Ústecký kraj - Deset nových sanitních aut Fiat Ducato se zástavbou pro převoz zraněných a nemocných osob přibylo do vozového parku Zdravotnické dopravní služby Krajské zdravotní. Ta tímto v Ústeckém kraji nadále pokračuje v započaté obměně vozového parku.

Nové sanitní vozy nabízí pacientům lepší komfort při cestování, jako je například větší prostor, nižší hlučnost auta nebo lepší teplotní pohodlí (klimatizace, vytápění).

Nové sanitky se od současných liší tím, že mohou převézt až pět osob najednou. Větší počet sedadel je výhodou pro doprovod, kdy úhrada za převoz od pojišťoven je pouze pro čtyři přepravované pacienty v jednom sanitním vozidle.

2506sanitka1

Celková cena deseti nových sanitek Fiat Ducato činila 11 355 050 korun, jeden vůz stál 1 135 505 korun. V ceně je rovněž zahrnuta zdravotnická výbava, jako jsou například nosítka, infarktové křeslo, 3 sedačky s tříbodovým bezpečnostním pásem a další vybavení.

S obnovou vozového parku Krajská zdravotní začala v červnu roku 2016. Od té doby se podařilo vyměnit celkem 39 vozidel, 37 Fiatů Ducato a dva Volkswageny Transporter se zástavbou upravenou pro přepravu nedonošených, patologických novorozenců.

Měsíčně najedou řidiči se sanitními vozidly při přepravě pacientů v průměru 2 800 kilometrů, což znamená 33 600 za rok.

“Představenstvo společnosti se dlouhodobě věnuje investicím v našich pěti nemocnicích. Máme nastavený program modernizace jednotlivých zdravotnických pracovišť, chceme docílit i toho, že pravidelně po šesti letech budou procházet obnovou i sanitní vozy, abychom plynule navázali na modernizaci vozového parku z roku 2016,“ uvedl Ing. Jiří Novák, předseda představenstva Krajské zdravotní.

2506sanitka2

2506sanitka3

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru