Několik trestů nepomohlo. Jednáctkrát ho trestali u nás, dvakrát v zahraničí. A dál kradl
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Ani několik v minulosti uložených trestů neodradilo od krádeží 34letého recidivistu, který se dal opět na cestu zločinu. Muž, který už byl v minulosti 11krát souzen v České republice a dvakrát v zahraničí je podezřelý, že koncem února vnikl otevřenými vstupními dveřmi do společných prostor panelového domu v Duchcově, kde vypáčil dveře kolárny, ze které ukradl horské kolo v hodnotě tři tisíce korun. Kradl i v Chomutově.

Začátkem března procházel kolem auta zaparkovaného v Duchcově a zaujala ho dámská kabelka odložená na sedadle spolujezdce. Rozbil boční okno dveří a tašku s mobilem, penězi, platebními kartami a doklady odcizil. Uviděl ho svědek, který kolem projížděl svým autem a začal ho pronásledovat, lapku dostihl u rybníka Barbora. Když recidivista viděl, že se mu nepodaří uniknout, kabelku zahodil a vytáhl teleskopický obušek, se kterým zamířil ke svědkovi, který v obavě o své zdraví raději z místa odjel.

O týden později ukradl z technické místnosti panelového domu v Chomutově horské celoodpružené kolo v hodnotě 150 tisíc korun, dva dny nato se dopustil další krádeže v Žatci, kde z chodby panelového domu odcizil kolo za jedenáct tisíc.

"Recidivista byl obviněn z přečinu krádeže, vzhledem k výši způsobené škody a pestré trestní minulosti mu hrozí až pětiletý trest odnětí svobody," uvedl mluvčí policistů na Teplicku Daniel Vítek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru