Zaměstnankyně AFSI iniciovala firemní akci. Přišly na tři desítky lidí, aby zkrášlili Zemi
Kamila Procházková s kolegy. Foto: Olga Markuzziová
Chomutov

Havraň - Zaměstnankyně firmy AFSI Europe Kamila Procházková, si myslí, že se lidé k přírodě nechovají moc hezky. Uvědomuje si, že péče o životní prostředí je důležitá, zejména pro budoucnost. Řekla si, že je na čase pro přírodu něco udělat. Napadlo ji, že by se firma, v níž pracuje, mohla zapojit do akce Den země. Zašla za vedením firmy a to ji okamžitě podpořilo.

I když se Den země pořádá 22. dubna, zaměstnanci firmy AFSI věnovali této události sobotu 25. května. Do areálu firmy v průmyslové zóně Joseph se jich sjela šestina, i se svými rodinami a dětmi, aby společně věnovali svůj volný čas pro zlepšení životního prostředí.

„Mně se moc líbí, že tuto akci neuspořádala naše firma, ale přišel za námi člen z řady našich zaměstnanců s tím, že by rád tuto akci udělal, že by rád podpořil ekologii. Naše firma na životní prostředí dbá a je dokonce držitelem certifikátu v oblasti ekologie, proto se nám nápad líbil a řekli jsme si, že je to jeden ze způsobů, jak upevnit ve vědomí lidí skutečnost, že ekologii je třeba brát vážně,“ uvedla Pavlína Boudníková, HR manažer AFSI Europe.

Do účasti na této akci se přihlásilo na třicet zaměstnanců firmy. Jejich děti díky tomu poznaly jak třídit odpad, zjistily, jak dlouho trvá, než se některé věci v přírodě rozloží a třeba si tak příště rozmyslí, cokoliv v přírodě odhazovat. Vše zábavnou formou, hrou a soutěží. Děti měly možnost zhlédnout i animovaný film o vodě, o tom, jaké úsilí se musí vynaložit proto, aby mohly pít vodu z kohoutku, a co se děje s použitou vodou, která z domácností odchází kanalizací. Velkou radost jim pak udělal obří bublifuk.

Lidé z AFSI v sobotu zkrášlili okolí své firmy. Vysadili nové stromy, dva ovocné, jabloň a hrušeň, několik ovocných keřů, okrasných keřů a trvalek. Je skvělé, že se na první pohled nijak vábný průmyslový areál za několik let ponoří do zeleně, třeba se i ostatní firmy v průmyslové zóně Joseph nechají inspirovat. Otázkou však také je, jak a kdo se bude o vysazené rostliny starat. V AFSI to vyřešili skvělým způsobem. O rostliny budou pečovat samotní zaměstnanci, vždy v rámci pracovní doby a o starost se zelení se budou pravidelně střídat. Vedení firmy je v tom podpoří, však v sobotu sázeli stromy i finanční manažer Vratislav Šiler, zastupující engineering manager Američan Jim Bailey, či ředitel firmy Petr Škvára.

„Těší mě tady být, protože si myslím, že by se firma měla chovat odpovědně k životnímu prostředí a toto je skvělá iniciativa. Jsme rád, že se nás tu sešlo tolik, a že jsme také při té příležitosti mohli udělat něco i pro děti našich zaměstnanců a udělat pro ně trochu osvětu. Pojali jsme to i trochu jako teambuilding, něco uděláme pro přírodu a pro naši krásnou firmu a naše pracovní prostředí a přitom stmelíme tým. Podobné akce hodláme pořádat v průběhu celého roku a tuto akci určitě budeme každoročně opakovat. Chceme být takto odpovědní k regionu, ve kterém působíme,“ sdělil Petr Škvára, Plant Manager AFSI Europe.

Den Země slaví milióny lidí z více jak 140 zemí světa. Po celém světě se konají jarmarky, festivaly, pochody, soutěže, koncerty, úklidové práce a jiné aktivity na tisících místech. Den Země se stal největší veřejností organizovanou aktivitou v historii planety. Od roku 1990 je 22. duben jako světový svátek životního prostředí slaven i v České republice.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru