Už se vám líbí? Květinové hodiny konečně rozkvetly. Čekalo se na ten správný čas
Nové květiny se na hodiny sázely v pátek. Foto: e-chomutovsko
Chomutov

Chomutov - Ostrá kritika se snesla v posledních týdnech na podobu obnovených květinových hodin u Městských lázní v Chomutově. Ještě před nedávnem nevypadaly totiž příliš vábně. Byly zaházené chvojím a bez květin. Mělo to ale svůj opodstatněný důvod. Teď už je situace jiná.

Návrh na obnovu květinových hodin vzešel z prvního ročníku participativního rozpočtu v roce 2017. Zahradní architektka i navrhovatelka nápadu se shodly, že květinové hodiny se postaví do palisádového ostrůvku. Studii a projektovou dokumentaci květinových hodin zpracoval Ing. arch. Kamil Bílý. Samotná výsadba byla řešená s odbornou firmou Studený.

Na jaře se na hodinách objevila dočasná výsadba, která mnoho Chomutovanů velmi udivila. Příliš hezky to totiž nevypadalo. V minulém týdnu se ovšem situace změnila. Na hodinách se konečně objevily barevné květiny. Výsadba je totiž tematicky rozdělena na pololetí. Osazení letničkami čekalo na ideální počasí, kdy už nehrozí noční mráz.

Lidé na sociálních sítích kritizovali i sklon hodin. Vadím jim, že jsou hodiny moc vysoké a je na ně špatně vidět. Podle vyjádření města jsou ručičky květinových hodin v takové výšce, aby při svém chodu neničily výsadbu ciferníku.

Stavební část květinových hodin vyšla na 706 tisíc korun, hodinový strojek stál 105 tisíc.

2005hodiny1

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru