OBRAZEM: V asijském marketu nabízeli zřejmě i pervitin. Objevili ho celníci při kontrole v našem kraji
Provedené testy reagovaly pozitivně na metamfetamin, tedy pervitin. Foto: Celní úřad
Chomutov

Děčínsko - Bezmála 733 gramů metamfetaminu objevili celníci v minulých dnech při kontrole MINI marketu v Rožanech na Šluknovsku.

Pervitin celníci postupně odhalovali v rafinovaných úkrytech. Dva zatahovací sáčky obsahující bílou krystalickou látku o hmotnosti 57,4 gramů včetně obalu objevili v ručně vyrobeném stolku po demontáži části horní desky. Dalších 325 gramů členové kontrolní hlídky nalezli v hnědé dámské kabelce vystavené na horní polici regálu u vstupních dveří.

Důmyslnou skrýš, ve které se nacházela malá digitální váha, dvě lžičky a 5 kusů zatahovacích sáčků obsahujících 42 gramů bílé omamné látky, odhalili také v zásuvkové skříňce.

Foto

Pozornosti celníků neunikl ani montážní box s nářadím skládající se ze tří stupňovitě seskládaných šuplíků. Po jejich vyjmutí objevili celníci další úkryt a v něm sáček od potravinových doplňků, který obsahoval dalších 308,5 gramů stejné krystalické látky.

„Provedené testy reagovaly pozitivně na metamfetamin, tedy pervitin,“ uvedl mluvčí Celního úřadu pro Ústecký kraj Jiří Nejedlý.

Mobilní hlídka celníků případ včetně nalezených drog na místě předala kriminalistům. Jednatřicetiletý prodejce čelí podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru