Jirkov bude žádat o dotaci na rekonstrukci synagogy. Oprava modlitebny může přijít až 14 milionů
Zchátralá synagoga. Zdroj: město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Město Jirkov je zase o rok blíže plánované rekonstrukci synagogy v ulici 5. května. Městská rada schválila podání žádosti o dotaci na projekt „Synagoga - regenerace brownfield v Jirkově“ v rámci programu ministerstva pro místní rozvoj.

Radní také vybírali ze dvou firem, které se nabídly, že žádost o tuto dotaci pro město zpracují. Upřednostnili levnější nabídku společnosti z Mostu.

Dotace se poskytuje do výše 50 procent vynaložených výdajů. Celkové výdaje na rekonstrukci jsou odhadnuty na 12 až 14 milionů korun.

Město Jirkov synagogu v roce 2016 odkoupilo od soukromého majitele. Řadu let tady byla sběrna. Město by chtělo modlitebnu nyní opravit a vybudovat tady kulturní zařízení pro příležitostné výstavy či koncerty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru