Kontroly v rámci celorepublikové akce „CIZINEC“ probíhaly také v Ústeckém kraji
Ilustrační foto: Michal Hrdlička
Chomutov

Ústecký kraj - Od pondělí do středy probíhala také na území Ústeckého kraje bezpečnostní akce „CIZINEC“ zaměřená na dodržování zákona o pobytu cizinců na území České republiky, zejména v oblasti kontroly pobytu cizinců, nelegální migrace a neoprávněného zaměstnávání cizinců. Do akce bylo zapojeno 99 policistů z odboru cizinecké policie a Speciální pořádkové jednotky Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

Policisté zkontrolovali celkem 1792 osob. Ve čtyřech případech zjistili podezření ze spáchání trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny - čtyři Ukrajinci se prokázali padělanými rumunskými občanskými průkazy.

"Policisté dále zahájili 42 řízení o správním vyhoštění pro překročení povolené doby pobytu a pro výkon práce bez povolení; z tohoto počtu bylo 23 státních příslušníků Moldavska a 19 státních příslušníků Ukrajiny. V průběhu akce policisté řešili 28 přestupků a 6 správních deliktů na straně ubytovatelů," uvedla k akci Šárka Poláčková, krajská mluvčí policie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru