Pro vaši bezpečnost: Jirkovská přehrada zůstane uzavřena déle
Takto vypadala cesta vloni na podzim. Foto: Povodí Ohře
Chomutov

Jirkov - Skály u jirkovské přehrady, které se drolí a ohrožují silnici, se zatím nepodařilo zcela zkrotit. Cesta proto musí zůstat uzavřena. Ve středu ráno o tom informovalo Povodí Ohře.

"Zatím předpokládáme, že by se mohla otevřít až v roce 2018, nejspíš od 1. července," uvedl Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře. Ihned po projevu intenzívnějšího skalního řícení byla cesta podél jirkovské přehrady uzavřena nejen veřejnosti, ale všem bez rozdílu. Byli osloveni projektanti na sanaci skalního masívu nad cestou. Pro vlastní projektování však musel být odstraněn velký uvolněný skalní blok, aby projektant mohl vycházet ze stavu skály pod ním. K odstranění skalního bloku došlo právě nyní, již ve vhodných klimatických podmínkách.

„V současné době se připravuje výběrové řízení na projektanta. Předpokládá se sanace skály a zřízení záchytných prvků prakticky podél celé cesty na hráz,“ říká Jan Svejkovský, mluvčí Povodí Ohře. Rozsah stavby bude výrazně větší a časově náročnější, než se původně předpokládalo. Její dokončení se zatím rýsuje na konec června 2018. Po celou dobu nebude umožněn průchod veřejnosti podél vodního díla Jirkov. Vše se tu dělá pro bezpečnost pohybu po cestě kolem přehrady.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru