Proč jsou v chomutovských parcích tyto kolíky?
Pracovníci technických služeb staví plůtky kolem záhonů.
Chomutov

Chomutov – V chomutovských parcích jsou vykolíkovány některé části travnatých ploch. Na první pohled to vypadá, jako by se tady snad mělo začít něco kopat. Důvod, proč jsou některá místa označena, je ale mnohem prozaičtější.

Jedná se o provizorní plůtky u záhonů s cibulovinami, které tady postavili pracovních technických služeb. Plůtky se objevily v parku ČSA a Dr. Beneše a mají zabránit zničení rašících květin. “Jedná se hlavně o optickou zábranu. Dospělí ani děti si někdy neuvědomí, že šlapou po záhonu, kde právě začínají růst květiny. Tyto plůtky je upozorní,” uvedl ředitel Technických služeb města Chomutova Zbyněk Koblížek.

Plůtky chránily rostliny již loni, jejich použití se osvědčilo. “Nezaznamenali jsme výraznější poškození rašících cibulovin. Docházelo ale k poškození samotných plotů, zřejmě od pobíhajících psů,” řekl vedoucí provozovny Veřejné zeleně Daniel Voborník.

Cibuloviny budou plůtky chránit až do doby, kdy budou dostatečně viditelné a vzrostlé, pak je pracovníci odstraní.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru