Konec protivných odstávek teplé vody! Kadaň bude v létě čerpat teplo z elektrokotle
Ilustrační foto
Chomutov

Kadaň – Obyvatelům Kadaně budou lidé z ostatních měst v létě závidět. Už je totiž nečekají žádné nepříjemné každoroční odstávky teplé vody. Od letošního jara bude město napojeno na náhradní zdroj tepla – elektrokotel, který bude v době odstávky stále dodávat teplo. Informoval o tom starosta Kadaně Jiří Kulhánek.

Každoroční několikadenní letní odstávky tepla, během nichž firmy dělají různé opravy, znepříjemňují životy lidem ve městech po celé republice. V Kadani loni netekla teplá voda 14 dní, a to už bylo podle starosty opravdu moc. Vedení města se proto dohodlo s energetiky na zajištění náhradního zdroje, který do města bude dodávat teplo i v době každoroční odstávky.

Elektrokotel bude umístěný v areálu elektrárny Tušimice, napojený na horkovod bude v polovině května. Kvůli instalaci náhradního zdroje musí být ale na krátkou dobu přerušena dodávka tepla do horkovodů. Obyvatele Kadaně tedy čeká letos ještě jedna poslední odstávka. Tentokrát na jaře a bude jen dvoudenní, termín byl stanoven na 15. až 17. květen. 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru