Park T.G.M. je už otevřený. Zajděte se podívat
Park je už otevřený, do konce května se tady ale ještě bude upravovat tráva. Zdroj: facebooku město Chomutov
Chomutov

Chomutov – Revitalizace parku T. G. Masaryka v Chomutově je u konce. Obnovený park je již otevřený pro veřejnost, do konce května se tady ale ještě bude upravovat tráva.

Obnova parku začala loni na podzim. Jeho novou podobu vybrali sami občané Chomutova. Zvolili variantu s širší cestou lemovanou záhony. Mimo záhonů vznikly i nové mlatové cesty, v parku jsou nové lavičky i koše. Možná vás zarazí dřevěné plůtky - ty chrání vysazenou zeleň a měly by na svém místě zůstat aspoň rok, aby se vše dostatečně chytlo. Náklady na obnovu parku přesáhly 4 miliony korun.

Současně s parkem město nechalo zrekonstruovat ulice kolem, ty se ještě stále opravují. Rekonstrukce by měla zlepšit i parkování v ulicích, projektant se snažil maximálně využít prostor pro stání aut. Ve všech třech ulicích bude možné zaparkovat po obou stranách. Součástí této investiční akce je i doplnění bezbariérových přechodů pro chodce. Náklady na opravy silnic a chodníků se vyšplhají 3,8 milionu korun.

Jak to v parku vypadalo těsně před dokončením, se můžete podívat zde:

 {article title="OBRAZEM: Park T.G.M. je téměř hotový"}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru