Chomutovan (24) padělal stravenky a taky se mu nechtělo do věznice
Stravenky. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Již v únoru měl 24letý muž z Chomutovska nastoupit do věznice k vykonání trestu odnětí svobody, ale nějak se mu zřejmě nechtělo. Za mříže ho proto museli dopravit policisté. Kromě toho, že ho pobyt ve věznici neminul, přibyl mu na kontě trestný čin – maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Mladý muž má podle chomutovských policistů na svědomí ještě další delikt, ze kterého už byl také obviněn. "Kvůli přepsání platnosti šesti stravenek a jejich udání do oběhu se měl dopustit trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku," uvedla mluvčí policistů Alena Bartošová.

Stravenky v nominální hodnotě 50 korun měl nalézt v bytě u své sestry, jejich platnost však byla do 31. 12. 2017. Obviněný si podle všeho jejich platnost přepisem prodloužil o dva roky, tedy do 31. 12. 2019. Následně směnou za jídlo měl stravenky přenechat své známé, 38leté ženě. I ta nakonec skončila se sdělením obvinění – ze stejného trestného činu.

Podle policistů totiž o pozměnění data věděla a stravenkami zaplatila nákup v hodnotě 300 korun. Věc je stále ve vyšetřování.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru