Žena z Chomutova si vymýšlela úrazy a inkasovala za ně pojistky. Přišla si na statisíce
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Policejní vyšetřovatel po několikaměsíčním prověřování v těchto dnech obvinil ze spáchání trestného činu podvodu 48letou ženu z Chomutova. Ta měla falšovat pojistky. Konkrétně si vymýšlela různé úrazy, které se měly stát jí osobně nebo jejímu synovi. Žena neoprávněně získala na dvou pojišťovnách částku přesahující 200 000 korun.

Žena měla uzavřít na sebe a svého syna životní pojistky, které obsahovaly i úrazové plnění. Během jednoho roku pak devětkrát čerpala pojistné plnění za různé úrazy. Ty se měly stát jí nebo jejímu synovi. “Pojišťovny jí za různé pády či uklouznutí vyplácely nemalé částky. U žádného z těchto úrazů se následně neprokázalo, že by se stal,” sdělila k případu policejní mluvčí Alena Bartošová.

Podle policistů si žena smyšlenými událostmi chtěla vylepšit svoji finanční situaci. U dvou úrazů se dokonce shodoval den, kdy k nim mělo dojít. “Žena udávala, že upadla na schodech, a ve stejný den měl její syn upadnout z dětského jízdního kola,” upřesnila Bartošová.

Případ je nadále ve vyšetřování. V případě uznání viny hrozí 48leté ženě trest odnětí svobody na jeden rok až pět let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru