Jaro se připomene, v neděli teploty zamíří nad 15 °C
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Třetí víkend meteorologického jara a poslední víkend astronomické zimy nabídne vesměs od všeho trochu, alespoň co se počasí týče. U těch, co mají rádi spíše deštivé a relativně chladné počasí, si zalíbení najde sobota, naopak těm, co dávají přednost slunečné obloze a v rámci možností teplu, se zase zalíbí neděle.

Pátek 15. března se stejně jako čtvrtek 14. března ponese v duchu velké oblačnosti a srážek. Důvodem jest pokračující příliv vlhkého oceánského vzduchu od západu po jižní straně rozsáhlého pole nižšího tlaku vzduchu. Prakticky po celý den bude oblačno až zataženo, spíše to druhé, přičemž zejména odpoledne a večer lze počítat s deštěm, a to i na vrcholcích Krušných hor. Nejvyšší odpolední teploty okolo 5 až 9 °C.

Sobota 16. března o moc jiná nebude. Jak v noci, tak také ráno, dopoledne a odpoledne počítejte se zataženou oblohou a dešťovými kapkami, úplně nahoře v Krušných horách přechodně i se sněhovými vločkami, poté již beze srážek. V průběhu sobotních (pozdních) večerních hodin zároveň dojde k ubývání oblaků, a to až na jasno. Nejvyšší odpolední teploty se budou opět pohybovat okolo 5 až 9 °C, ráno v minimu nabídne hodnoty kolem 5 až 1 °C.

A kde sobotní den skončí, tam ten nedělní s přídomkem 17. březen začne – mezi půlnocí a polednem bude lidem dělat společnost bezmezně modrá obloha a sluneční paprsky, po obědě se ale bohužel zatáhne a možná i decentně sprchne. Tlaková níže se středem nad Severním mořem k nám v první polovině neděle bude rychle nahánět teplý vzduch od jihozápadu, a proto se v maximu dočkáme teplot okolo 13 až 17 °C. Ráno v minimu teploty kolem 5 až 1 °C. (soj)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru